Een eitje met smaak

Hennen op de LankerenhofBij  biologische pluimveehouderij de Lankerenhof hebben de hennen het goed naar hun zin. Ze hebben vrije uitloop naar buiten en een legio aan zitstokken. Ook in de stal is veel scharrelruimte (heel fijn in tijden van ophokplicht) en als vertier voor de hennen wordt er regelmatig graan gestrooid. Het leggen kan in rust in een andere ruimte. Veel aandacht voor de dieren dus, maar ook aan het beperken van de ammoniakuitstoot wordt aandacht geschonken.

Natuurlijk vergt dit soort van huisvesting meer investeringen dan legbatterijen. Maar het levert ook op volgens de eigenaars van de Lankerenhof: "Kippen die zich goed voelen, produceren ook goed.
Hennen op de LankerenhofIn een ruime stal met een goed klimaat en dieren die lekker in hun vel zitten is het plezierig werken. En daar doe je het tenslotte ook voor."

Kortom, het zijn eitjes 'met smaak' die van de Lankerenhof komen.

Wil je dit wel eens met eigen ogen aanschouwen? Dat kan!
"Op De Lankerenhof bent u iedere dag welkom om met eigen ogen de hennen te zien scharrelen. De opfokstal is voorzien van een heuse skybox. Bij de legstal kunt u via een raam aan de voorgevel de hennen bekijken."

de Lankerenhof


Kijk voor adresgegevens en meer informatie op de site van de Lankerenhof: www.lankerenhof.nl

Reacties

Anoniem zei…
Dank je voor de tip.
Koop altijd vrije uitloop, vorige week biologische.
Ga er beslist eens kijken, is niet eens zover hier vandaan.
Eitje om er te komen ;)

Populaire posts van deze blog

We verwachten kittens!

Alfrodull's Moby gecastreerd