Voorproefje voor de verhuizing

Gevaar!!We hebben vandaag een kleine interne verhuizing (als voorproef op de grote naar Duitsland) achter de rug. We vonden het toch niet zo'n goed idee dat de kittens maar los liepen door de slaapkamer, met name de groten kwamen voor ons gevoel op die manier te weinig aan hun nodige rust toe.
Dus wat doe je dan.
Je kan de kittens ergens anders naar toe verhuizen waar de vloer koud en tochtig is, en waar er overal enge stroomkabels lopen enzo, maar hoe meer we daar over nadachten hoe groter de hobbel werd: stel je voor dat de kittens kou zouden vatten, van de trap zouden vallen, door de hond omver gelopen zouden worden, en noem maar op wat je nog maar aan gevaren in een oud huis tegen kan komen.

Maar je kan het ook helemaal anders aanpakken: je pakt je eigen bed op en zet dat ergens anders neer. En dat laatste hebben we gedaan.

de kattenkamerWat onze slaapkamer was is nu helemaal als kattenkamer ingericht, maar ook met fauteuils en een salontafeltje zodat we ook daar lekker kunnen zitten.
Bovendien kunnen we een plekje voor de kittens afscheiden als ze even moeten rusten.
Voor de kittens en de moeders was het wel spannend, om hun heen werd de kamer veranderd. Het was ook bijna ondoenlijk voor ons om overal steeds overheen te stappen want ons werk werd natuurlijk uitgebreid door de oudere katten geïnspecteerd (de kittens hadden we achter een plank opgesloten).

de kittenrelaxruimteZoals gezegd hebben wij nu een lekker plekje samen met de kittens, terwijl zij ook hun 'relaxruimte' hebben voor de momenten dat we vinden dat ze eventjes de tijd moeten nemen om te slapen en te drinken bij hun moeders.

We hebben heel eenvoudig mijn kleren uit de inbouwkast geveegd (probeer op dit moment niet de kast van Rob open te trekken want dan komt mijn hele winter- en zomergarderobe je tegemoet).
Die kast, die ook al het bevallingshuis was staat nu permanent open. Aangezien sommige kittens al hadden bedacht dat dit ook wel een heel mooie plek is om ongestoord te kunnen plassen, staat er een megakattenbak (onderkant van een
caviakooi) waar ze inmiddels al in hebben zitten spelen alsof het een zandbak voor kleuters is. Maar, zei ik vol triomf, er liggen inmiddels verscheidene plasje en drolletjes in, dus, het werkt!

kast met uitloopVoor die kast is een uitloop gecreëerd met de plank die we vorig jaar al voor Doppie in gebruik hadden.

Op de momenten dat ze vrij door de kamer mogen, zetten we de plank voor de deur van de kattenkamer en kunnen ze niet verder dan dat, terwijl de rest van de katten vrij in- en uit kunnen.

Wij zitten hier nu ondertussen uit te puffen van alle
inspanningen.
Oh, waar wij nu slapen vraag je je af?
In de kamer naast de kittens kunnen wij nu zo vanachter onze pc vandaan in bed rollen.
Tenminste, als de katten die nu bezit van ons bed hebben genomen, genegen zijn een heel klein stukje in te schikken...

We hebben de hele dag gedaan over deze miniverhuizing, er staat ons nog wat te wachten als we hier echt moeten inpakken (de dozen gaan we morgen maar alvast bestellen na deze ervaring van vandaag).

Ik zal vandaag niet meer toekomen aan het bijwerken van alle kittenpagina's, het is onderhand een levenskarwei aan het worden om dat te doen. Dus voor wie naarstig zit te wachten op een nieuwe versie van zijn of haar kittenpagina, hopelijk begrijpen jullie dat we maar 2 stel handen en voeten hebben en het welzijn van de kittens hier in huis voorop staat. Morgen weer een nieuwe dag!

Reacties

Anoniem zei…
LOL!!! Ohohoh, wat zijn jullie toch geweldig!! Nu, lekker slapen en morgen gezond weer op! Heel veel knuffel- en kijkplezier toegewenst, wat zal dat een fantastisch gezicht zijn, al die kittens zo heerlijk in een eigen relaxkamer! Hip hoor, kittens van deze tijd: lekker loungen. En Rob, dag 7 was toch een rustdag? ;-)
knuffels van Patty, Clarissa en Lolita
Anoniem zei…
Wat me natuurlijk als eerste opvalt: is het Zusje die daar nu gigantisch ligt te "chillen"? Middenin de mand met wie nog net in de zijkant gepropt?? Hahaha, wat een portret!

En ik schreef het gister al, laat je niet opjutten door wie dan ook, eigenlijk vervelen de foto's nog steeds niet hoor! En dit is veeeeeeeel belangrijker. Wie dat niet snapt kan weg.

En ik vind het geweldig dat jullie je slaapplekkie hebben afgestaan aan de kids. Want die Beer op de weg is er wel degelijk dus ;)

Slaap heel lekker dus!
(ik zou idd maar zachtjes beginnen met inpakken van iets, want het valt altijd tegen......)
Anoniem zei…
Nog even en ze hebben jullie het huis uit gewerkt. Hahahaha.
Ik zie het al, net zo gek als ons. Alhoewel.....ons bed hebben we nog nooit verhuisd. Maar ik kan het mij helemaal voorstellen dat je het graag doet als je ze een veilige, tochtvrije ruimte wilt geven.
En vanaf je computer je bed in rollen is zo slecht nog niet.
De kittens zullen in het nieuwe huis vast een eigen ruimte krijgen waar ze naar hartelust kunnen dollen en jullie weer enige privacy hebben zonder turende kattenogen in het donker.
Anoniem zei…
ik ben blij dat "onze" poes (Snorre) de behandeling krijgt die ze verdiend... zo mag ze nog wel tot de leeftijd van 13 weken bij jullie blijven!

Tot vrijdag,
Ruud
Anoniem zei…
Ohhhh, wat lees ik nu???
Heeft Snorre een dienaar gevonden!?
Wat leuk...........en een beetje jammer voor jou Marie-Angelique, maar ook weer niet als ze bij Ruud een fijn (t)huis krijgt.
Oh, ik ben zooooooo jaloers op Ruud :( (en op alle andere trouwens ook ;))

Populaire posts van deze blog

Alfrodull's Moby gecastreerd

We verwachten kittens!