Surefeed - yeah, sure...


Sinds dit jaar maak ik gebruik van de zogenaamde Surefeed. 
"Scheid uw huisdieren tijdens het eten" 
Dat staat er in de reclame, en leek me dus wel handig met zowel katten met overgewicht als katten die wel wat extra's kunnen gebruiken. 

Wat is dat dan voor een ding?
De Surefeed is een microchip gestuurde voerbak, die alleen opent voor de kat waarvan het chipnummer in die Surefeed is geprogrammeerd. Met de Surefeed connect is ook via een app te zien hoeveel voer welk dier uit welk bakje heeft gegeten. Heel handig in het geval van bijvoorbeeld mijn Frutti, die episodes kent dat de zweertjes in zijn maag en dunne darm de kop op steken, en dan in hongerstaking gaat. Dat leek me wel wat dus staan er hier inmiddels 2 gewone Surefeeds en 4 Surefeeds Connect.
De werking van de Surefeed
Al snel bleek dat er vrolijk vanaf de achterkant door andere katten mee werd gegeten.

Je zou zeggen dat Surefeed daar dus niet aan heeft gedacht maar nee, dat hebben ze wel, je moet het er alleen voor extra geld bij kopen. 

Het gaat om een kap die steeds niet op voorraad is. Geen wonder, want zonder die kap heb je eigenlijk helemaal niets aan je Surefeed dus zal er wel steeds een run op zijn.

Hoe dan ook slaagde ik er in om er een paar te bemachtigen. Via de achterkant voer jatten terwijl de legitieme eter zich tegoed doet is er voor die bakken dus niet meer bij.
Maar voor de echt gemotiveerde snoepers is dat natuurlijk maar een kleine hindernis.
Bintje doet het nu zo 😒

Reacties

Petra zei…
Haha, Bintje is gewoon heel erg slim.
Cobie zei…
Haha nog zo één.Miep doet het ook

Populaire posts van deze blog

Wachtlijst

Eén bruin graag