Doortje Best of Best op show!

 

Gewonnen bekers op de kattenshow in Wuppertal

Op 17 december togen we in mist en sneeuw naar de kattenshow van de BDK NWR eV in Wuppertal. Bepakt en bezakt, het paste precies in mijn Swiftje met 5 katten, bagage en 2 volwassenen en als we hadden gewild had er zelfs nog wel ergens 1 speld tussen gepast. 

Het gezelschap was als volgt opgebouwd. Wild Cat's Buffalo Springfield, geshowd door zijn fokster Colinda Mels die met haar Gwenda Fra Jerriks Smykkeskrin (Siri) naar show was gekomen. Verder zijn halfzus Do-Re-Me Fra Jegere Drøm (Doortje) en zijn halfbroer Fancy Pants van de Moeshoek. Tenslotte nog Yvanka's Patience en last but not least de dochter van Buffalo namelijk Nalyë Órenyassë's Genevieve (Gina) die al vanaf vrijdag samen met haar eigenaresse Petra Bronder bij mij logeerde en de reis naar Georgsdorf per spacecapsule in de trein had getrotseerd. 

Naast dat het een zeer gezellige showdag was zo met z'n drietjes samen met de katten, bleek het ook nog eens een verrassend succesvolle te zijn.

Gina in haar spacecapsule

Het startte met de nominatie voor Best in Show van Gina, Doortje, Buffalo en Patience. We kwamen handen tekort maar hadden ondertussen leuke Belgische Ragdollfokkers leren kennen die gelijk bereid waren om in te springen en toevallig al gewend waren om hun Ragdolls lang te showen. Gina, Doortje en Buffalo mochten blijven en dat betekende dus dat ze alle drie Best in Show waren geworden en voor de BOB (Best over Best) waren genomineerd en o.a. tegen elkaar zouden gaan concurreren. Zo spannend toen we later weer terug gingen naar de kooien, zou één van hen BOB zijn geworden en door zijn gegaan voor het hoogst haalbare van show, namelijk Best of All, de mooiste kat van de hele show? Vol overmoed gokten we op Buffalo, de blikken van de keurmeesters met valse hoop interpreterend.

Groot was onze verrassing toen Doortje werd opgeroepen om voor de Best of All (BOA) te gaan meedingen!! Juist Doortje, mijn ondergewaardeerde lieve meid die altijd de minste van het nest werd gevonden omdat ze zo weinig haar heeft en dat nog wel op haar eerste echte show terwijl ze al 2 jaar is. 

Uiteindelijk verloor ze de BOA van een mooi naaktkatje, maar de Best of Best beker mocht ze dan toch maar mooi in ontvangst nemen.

Ik ben zo trots op ze allemaal, en natuurlijk ook een beetje op Moby, Dropje, Yentl en Dyre die hun genen in deze prachtige en lieve katten hebben nagelaten. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We verwachten kittens!

Alfrodull's Moby gecastreerd