Dekpauze voor Moby en Benjamin

 

Suprelorin implantaat

De heren waren ondertussen een jaar lang van de Suprelorin af - een hele lange periode met name voor Moby, die echt lijdt onder het apart van de mensen te moeten zijn. Beiden waren flink afgevallen. Benjamin 'maar' 1 kilo, Moby bijna 3,5! Hoog tijd voor hun verdiende terugkeer in de groep. Qua catteryplanning niet handig, maar allebei hebben ze afgelopen week hun 'staafje' Suprelorin geimplanteerd gekregen. 

Waarom allebei tegelijk?

Heel eenvoudig: één kater alleen in de ren is geen optie en aangezien de castraten hier niet staan te popelen om een ren te delen met een sexueel overactieve kater bleef er geen andere keuze over dan pauze in de cattery te houden en beide katers tijdelijk onvruchtbaar te maken. 

Wat is Suprelorin?

Suprelorin is een implantaat (een 'staafje' met een doorsnee van 2,3 millimeter) dat wordt gebruikt om niet gecastreerde geslachtsrijpe reutjes tijdelijk onvruchtbaar te maken. Het wordt onderhuids aangebracht, op dezelfde manier als een identificatiechip. Bij honden wordt meestal bij een periode van 6 weken onvruchtbaarheid bereikt tot tenminste 6 maanden na de eerste behandeling.

Tot op heden is het alleen geregistreerd voor het gebruik bij reuen. Maar ondanks dat is er inmiddels een ruime ervaring opgedaan met het middel bij katers en ook poezen. Het grootste 'probleem' blijkt de werkingsduur: deze varieert van 4 maanden tot 2 jaar. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We verwachten kittens!

Alfrodull's Moby gecastreerd